Peitsarien suvut

Vapaa keskustelu kaikesta virtuaaliharrastukseen liittyvästä.

Peitsarien suvut

ViestiKirjoittaja Hessi VR » 20.10.2016 18:53

Hevostalli.netissä ollaan peitsariharrastajien kanssa keskusteltu peitsarien suvuista enemmän ja vähemmän peitsarikeskusteluissa. Ajattelin tänne tehdä aiheesta oman keskustelun, jos porukka haluaa kokoontua enemmänkin peitsarien suvuista keskustelemaan.

Sana on oikeastaan vapaa, kunhan keskustelu koskee edes löyhästi peitsarien sukuja. Jotta keskustelu saataisiin käyntiin, listaan alle jotain kysymyksiä (+ omat lyhyet vastaukset), joihin on mahdollista vastata ja avata näin keskustelua. Ei tietenkään ole pakko vastata kaikkiin tai yhteenkään kysymykseen, vaan keskusteluun voi liittyä kirjoittamalla jostakin muusta sukuihin liittyvästä asiasta. Voi myös suoraan kommentoida jotakin hevostalli.netin peitsarikeskustelussa jo keskusteltua asiaa, mutta tällöin voisi laittaa viestiin mukaan linkin asianomaiseen peitsarikeskusteluun. Allekirjoittanut ainakin seuraa aktiivisesti peitsarikeskusteltua, mutta ei voi olla varma, seuraavatko muut peitsariharrastajat.

Millaisista peitsarisuvuista tykkäät? / Keiden hevosten nimistä pidät sukutauluissa?
Tämä on minullekin vaikea kysymys. Yleisesti ottaen tykkään hirmuisesti vanhoista suvuista, mikä koskee peitsarien puolella Noblen (Noble Pacer Stud) kasvatteja ja Noblessa asuneita peitsareita, Ionicin peitsareita sekä yksittäiset "wanhat" peitsarit, mm. Denim Division, T&C's Futures Yankee (onko tästä suoraa isälinjaa??). Tottahan toki pidän myös uudemmista suvuista! En osaa sanoa, mikä tarkalleen tekee suvusta minulle "tykkäämisen arvoisen", mutta sukutaulussa olevan hevosen menestys kilparadoilla vaikuttaa tähän pidettävyyteen sekä joidenkin kohdalla nimi. Seuraavat hevoset ovat mielestäni erityisen mukavia sukutaulussa: Egyptian Prince, Episode, Denim Division, MF Yardbird, Snowbird Noble, Dragonfly Depac, Yahoo, Red Cat'z, Red Tears (emälinja on ollut puhdasta kultaa tähän saakka!).
En siis missään tapauksessa väheksy muita sukuja / hevosia, joiten en maininnut. En vain ole muodostanut niihin sukuihin/hevosiin erityisen lämmintä suhdetta syystä tai toisesta. Pidän kaikkia peitsarisukuja jatkamisen arvoisina!

Minkä pituisista suvuista tykkäät?
Kaikki käy! Tosin suvultaan +4-polvisten kanssa on vaikeuksia löytää sopivia kumppaneita siitospuuhiin.

Millaisia sukuja tallissasi on? Mainitsemien arvoiset isä-/emälinjat?
Liikaa eriteltäväksi. Ei tietenkään jokaista evm-hevosta löydy tallin suvuista ja varmasti joitakin isä- ja emälinjoja puuttuu, mutta yritän pitää tallissa paljon eri sukuisia yksilöitä. Mielelläni seikkailen muiden peitsariharrastajien tallien sivuilla heidän peitsareitaan tutkimassa, ja jos suvullisesti mukava löytyy, laitan sen heti muistiin tulevaisuuden varsatehtailuja varten.

Heitetään sitten lisää kysymyksiä, jos keskustele lähtee etenemään. :) Enkä itse vastannut tyhjentävästi esittämiini kysymyksiin, joten sanottavaa vielä löytyy.
Kerystonin Kartanon omistaja
VRER:n puheenjohtaja
VPY:n ylläpitäjä
Avatar
Hessi VR
Valvoja
 
Viestit: 157
Liittynyt: 01.12.2014 00:57
Paikkakunta: Pölypunkkimaa

Paluu Yleinen keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron